woensdag 22 oktober 2008

Duizenden mensen koken nu op inductie met verbluffende resultaten!

Binnen een paar minuten water koken én energie besparen?

Koken op inductie is voor velen onbekend, ik ga u proberen hier wat over te vertellen.

Koken op inductie betaat eigenlijk al heel lang, doch is de laatste 10 jaar sterk in opmars, dit komt door de grotere producties waardoor de prijzen voor een inductie kookplaat sterk gedaald zijn.

Tien jaar terug betaalde je als consument nog een paar duizend gulden, soms wel 3000 - 4000 gulden!, tegenwoordig ben je voor een goede inductie kookplaat tussen de 400 en de 750 euro kwijt.

De verschillen in prijs met Keramisch koken zijn dus al bijna weggevallen.

De werking van inductie is vrij simpel uit te leggen: Onder het glas van de kookzones is een inductie spoel gemonteerd, deze spoel doet de moleculen in de bodem van uw pan razendsnel bewegen waardoor uitsluitend de panbodem heet wordt. Dit is dus een directe overbrenging. Het glas wordt dus niet uit zichzelf warm, de maximale temperatuur van de glasplaat van uw inductie kookzone wordt slechts 81 graden maximaal doordat de pan zijn warmte aan het glas teruggeeft.
Dit is dus zeer veilig, een Keramische kookplaat wordt bijvoorbeeld heter als 400 graden! een inductie kookplaat is dus ook energiezuiniger als Keramisch daar bij een Keramisch kookplaat er sprake is van een indirecte overbrenging. Eerst moet het glas heet worden en dan pas gaat het glas de bodem van de pan verhitten.

Hierdoor moeten bij Keramisch koken de pannen supervlak zijn om zoveel mogelijk contact met de kookplaat te maken. Bij inductie koken is dit dus niet van belang!

lees ook meer op www.inductie-koken.nl

2 opmerkingen:

J. Janssens zei

Geachte heer Verkerk,
Mijn vrouw en ik willen een nieuwe kookplaat, nou wil ik Inductie en zij wil Gas. Beiden vinden we Inductie mooier, maar mij vrouw meent dat je niet kunt "Wokken" op Inductie.
Kunt U ons uitleggen hoe dit zit??
Wij proberen hier al een geruime tijd achter te komen maar elke Winkelier / Handelaar heeft een commerciële doelstelling, en dat is te merken in hun antwoorden.
Wij willen dus graag een echt onafhankelijk advies, kunt u ons dat geven??

kookplaatinductie zei

Wokken op inductie is goed mogelijk, eerstens heb je een goede wok nodig, die een goede geleiding heeft van de warmte, van de bodem naar de zijkanten, dit omdat bij inductie koken de panbodem verhit wordt, en niet de zijkanten van de pan. Daarnaaast natuurlijk een goede inductiekookplaat met een zone van minimaal 2800 watt.
Uiteraard is het wokken op gas nog steeds populairder, doch heb je in vergelijking wel een zware wokbrander nodig van minimaal 4 kw.