woensdag 25 maart 2009

Inductie koken populair

Inductie koken is veilig in gebruik voor iedereen, extra veilig in het dagelijkse gebruik voor kinderen, en niet te vergeten senioren!

Veel woningbouwverenigingen en verzorgingsinstellingen schrijven inmiddels inductiekookplaten voor. Inductie koken is extra veilig omdat verbranden aan de kookplaat niet meer mogelijk is, op slingerende voorwerpen die niet op de kookplaat thuis horen reageert een inductiekookplaat niet.

Wat is inductie koken Bij inductie koken wordt de pan verhit d.m.v. magnetische spoelen. De kookplaat wordt hierbij niet direct verhit, maar de warmte wordt opgewekt door de magnetische werking die plaats vindt in de panbodem. Door het hoge rendement is de aankooktijd circa de helft van de aankooktijd bij een standaard gasbrander.

Omdat de kookplaat alleen warm wordt door de warmteterugkoppeling van de pan is een inductiesysteem relatief koel kooksysteem. Dit maakt inductie koken veiliger en maakt het reinigen zeer eenvoudig.

Veilig is ook dat de kookzone alleen werkt als er een pan van het juiste ferromagnetische materiaal op staat. Andere voorwerpen zoals bestek, glas, porselein, uw hand of een natte doek laten de kookzone niet aanslaan.

Inductiekookplaten zijn zowel inbouw leverbaar als vrijstaand, en zijn de laatste jaren zeer betaalbaar geworden.

Lees meer over inductie koken op www.inductie-koken.nl

Geen opmerkingen: